Likér z BARI mandlí
Potřebné ingredience
2 balíčky bonbónů Bari mandle, 1/4 l vody, 1 Salko, 1 Tatra, 1/4 l rumu (rumu dávám méně)
Postup přípravy
Zde jsou vyfocené všechny suroviny.
Bonbóny nasypeme do vroucí vody a necháme přejít varem.
Chvíli to vypadá, že hmota zůstane přilepená na hrnci a na lžíci, ale krásně se rozpustí.
Po rozpuštění Bari mandlí přidáme Salko a do prázdné plechovky nalejeme tuto teplou tekuninu, a rozpustíme tak zbytek mléka po stranách plechovky. Přidáme Tatra mléko a nakonec rum.
Dávám asi 150 - 200 ml rumu, ale to je na každém, podle chuti. Tentokrát jsem přidala ještě několik kapek mandlové tresti.
Přecedíme do lahve, mělo by to být asi 1 l.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé